Ароматерапія для дітей: кілька важливих правил. Батькам обов'язково до прочитання!

Ефірні олії використовують для підняття настрою, є антисептиками і здатні вилікувати від застуди. Найприємніше, що ефір – натуральний. Але багато хто думає, якщо натуральний – значить, безпечний для здоров'я. А ось і ні. Іноді аромотерапія може нашкодити. Особливо схильні до негативного впливу маленькі діти. Тому перед тим, як запалити аромакоптилку в кімнаті дитини або зробити масаж з використанням олій, ознайомтеся з наступною інформацією.

Особливості ароматерапії для дітей: важливо знати

Особливості ароматерапії для дітей: важливо знати

Дитячий організм більш сприйнятливий, і це потрібно врахувати при використанні ефірів. Чим молодший малюк, тим акуратніше потрібно бути з пахучками. Наводимо приклад, які олії і з якого віку можна використовувати:

  • Апельсиновий, лавандовий ефір з перших місяців життя.
  • Геранієве, евкаліптове, чебрецеве, мандаринове, розмаринове та масло чайного дерева з 6 років.
  • Олія гвоздики та іланг-ілангу підходить з підліткового віку (12-15 років).

Суворо дотримуйтесь дозування. Якщо використовуєте аромалампу, додайте не більше 1 краплі на 10 кв. м. Якщо говорити про ванни, знову-таки потрібно враховувати вік. Грудничкам до 2-х місяців достатньо 1 краплі ефіру на 15-20 л води. З 1 до 5 років можна додавати 2 краплі на цей же обсяг. З 5-річного віку до 12 років кількість крапель можна збільшити до 3-5. Щоб зробити аромаванну для підлітка, додайте у воду 5-7 крапель.

Пам'ятайте, що ефірні олії не можна вживати всередину. Якщо робите масаж дитині, розбавляйте олію. У воді ефір не розчиняється, а от у кефірі, молоці та йогурті – легко. Для масажу використовуйте натуральні базові олії. Такі, як персикове, мигдальне, жожоба, календули та абрикосове. Вони легкі, не сушать шкіру і не забивають пори на відміну від мінерального масла. Суворо дотримуйтесь наступних рекомендацій:

  • Слідкуйте, щоб ефір не потрапив на слизові оболонки дитини. Якщо неприємність вже сталася, капніть на це місце олію (наприклад, соняшникову, оливкову), потім промийте місце теплою проточною водою.
  • Не влаштовуйте сеанси ароматерапії частіше 3-х разів на тиждень. А після процедури давайте дитині воду. Так ви прискорите процес очищення організму, який запускають олії.

Будьте уважні до дозування, не забувайте, що ефірна олія позитивно впливає тільки в маленьких дозах.

В інтернет-магазині Scents ви можете купити аромалампи та суміші аромамасел на натуральній основі. Тільки відомі бренди, якісний склад та адекватні ціни.

Вернуться к списку
Мы обрабатываем персональные данные (cookies, IP-адрес, местоположение), чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на обработку персональных данных. Если вы не согласны - то вам следует покинуть сайт. В таком случае свяжитесь с нами любым удобным способом (телефон, email), мы поможем найти решение.
Подтверждаю
Добавлено в корзину
Scents.com.ua г. Харьков, ул. Отакара Яроша, д. 9А, оф. 33 +38 (099) 632-32-72 +38 (068) 541-42-77 [email protected]